Yori Bonnema

Is een gemeenteraadslid in Heemstede die uit de VVD-fractie is gezet op beschuldiging van het trollen met een nepaccount in een lokale Facebookgroep Politiek Café Heemstede. Die hem slim ontmaskerde.

Gelezen: Haarlems Dagblad nieuws en  Haarlems Dagblad interview

Lokale malheur, maar tekenend voor figuren die hun weg banen in de politiek op een wijze die met fatsoen niet zo bar veel te maken heeft. Daarvoor leent zich bij uitstek een gemeenteraad waarvoor vaak te weinig kandidaten beschikbaar zijn en een grote kans op opportunisme bestaat.

“Gemeenteraadslid Yori Bonnema is uit de Heemsteedse VVD-fractie gezet. De leiding van de liberalen verdenkt hem van identiteitsfraude. Hij zou een nep-account hebben aangemaakt waarmee hij actief was in Politiek Café Heemstede, een discussieplatform op Facebook…Daarbij zou een valse naam zijn gebruikt en een foto van een onlangs overleden man.”

Zoals gebruikelijk met personen op Leugens.nl gaan leugen en bedrog doorgaans gepaard met een tweede leugen waarmee persoon in kwestie zich probeert te schonen. Haarlems Dagblad meldt dat de heer Bonnema zelf naar buiten bracht dat hij zijn VVD-lidmaatschap heeft opgezegd, omdat hij het oneens is met het landelijk beleid van de partij.

De heer Yori Bonnema kwam in de aanloop naar de jongste gemeenteraadsverkiezingen al in opspraak: “Bonnema (36) was een van de nieuwkomers op de lijst van de VVD, die hoopt de grootste partij van Heemstede te worden. Hem worden zakelijke beslommeringen fataal in zijn ambitie plaatselijk politiek actief te worden. Zo verscheen op het Facebook-account Oplichters Meldpunt! in december 2019 een oproep aan slachtoffers van Bonnema om zich te melden. Yori Bonnema zou ’heel veel ellende hebben achtergelaten’ door een grote hoeveelheid handelsnamen te gebruiken.”

Hij bekende tegenover het Haarlems Dagblad na een persoonlijk faillissement ’gekke dingen’ te hebben gedaan. Zo kort voor de verkiezingen was het echter niet meer mogelijk de kandidatenlijst te wijzigen, en Bonnema trad toe tot de VVD-fractie in Heemstede.

Het is gezellig in de politiek in Heemstede, waar de bekende voetbalbons Michael van Praag voorzitter is van de lokale VVD.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen