Yves Gijrath, Erik de Vlieger, Ongehoord Nederland

Het trio loog erop los over een vermeende bankoverschrijving van Stichting Open Nederland aan Jaap van Dissel van het RIVM.

Podcastmakers Erik de Vlieger en Yves Gijrath trokken hun beschuldiging in dat Jaap van Dissel van het Outbreak Management Team (OMT) tonnen aan smeergeld heeft ontvangen om ‘testen voor toegang’ langer als een van de coronamaatregelen aan te houden. Daar zou de stichting honderden miljoenen mee verdienen. Het duo beweerde onterecht daar bewijs voor in handen te hebben, met ‘99 procent zekerheid’.

Het RIVM eiste rectificatie en dreigde met vervolgstappen. ‘Wij moeten erkennen dat op basis van de gegevens en bronnen die wij gehad hebben Van Dissel zeker niet schuldig is aan corruptie…Wij hebben dan ook een beetje een rotgevoel dat die suggestie gewekt is’, stellen de liegende makers nu.

Het verhaal werd opgepikt door parlementariërs Wybren van Haga en Thierry Baudet, die opheldering vroegen in de Tweede Kamer. Ook werd de flinterdunne beschuldiging gretig overgenomen door Ongehoord Nederland in programma Ongehoord Nieuws door de presentatoren Raisa Blommestijn en Arlette Adriani: ‘Als dit waar is, is het niet een beetje corrupt, dan is het ontzettend corrupt.’ Vervolgens kwam ON met een rectificatie.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen