Herstel toeslagenaffaire: effe vangen…

Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) meldt grote problemen met het herstel van de toeslagenaffaire. Dat is mede het gevolg van veel valse meldingen voor de riantste regeling ooit voor gedupeerden.

Telegraaf: ‘Meer dan 50.000 mensen hebben zich inmiddels gemeld als toeslagengedupeerde. De teller loopt de laatste maanden nog maar mondjesmaat op, en van degenen die zich dit jaar nog hebben gemeld blijkt 80 procent helemaal geen gedupeerde te zijn.’

Eerder berichtte Jesse Frederik in De Correspondent dat het begrote uit te keren bedrag opliep van 500 miljoen tot 5,5 miljard euro; meer dan de ruim 3 miljard die jaarlijks aan toeslagen wordt uitgegeven. Dat is bij 25.000 gedupeerde huishoudens zo’n 220.000 euro per huishouden, inclusief te maken kosten voor ruim duizend ingezette ambtenaren.

“Gedupeerden hebben dan ook recht op forse compensatie. Zij maken aanspraak op 30.000 euro, kwijtschelding van alle publieke schulden (waaronder studiefinanciering, belastingschulden, zorgverzekeringsschulden), kwijtschelding van alle publieke schulden van de partner, kwijtschelding van alle private schulden (ook zakelijke schulden tot een bedrag van twee ton, niet meer, anders wordt het illegale staatssteun volgens Europese regelgeving), 10.000 euro voor de ex-partner, 2.000 tot 10.000 euro per kind, compensatie van de werkelijke schade (nader te bepalen), brede hulp van gemeenten (bijvoorbeeld: bij het vinden van een woning of werk), en mogelijke hulp bij de terugkomst naar Nederland vanuit het buitenland.”

Ook hier: de ‘goeden’, de ernstig gedupeerden, lijden onder degenen die zich onterecht aanmelden en degenen die veel te veel geld beuren.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen