Barbara Baarsma

Introduceert bijzondere vorm van liegen, de scheiding tussen de zakelijke en privé leugenaar.

Gelezen: FTM 19 maart 2022

Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen van Follow the Money voeren in het artikel ‘Rabobank was belangrijke troef in mondkapjesdeal Sywert van Lienden met overheid’ als voorpublicatie van hun boek ook Barbara Baarsma op.

Zij bemiddelde in de gewraakte deal van Sywert toen hij en zijn compagnons een lening van 115 miljoen euro van Rabobank wilden, die ze achteraf niet nodig hadden. Bij vragen van de Rabo-bankiers aan Van Lienden en zijn partners fungeerde Baarsma als tussenpersoon, blijkt uit het e-mailverkeer waarover FTM beschikt.

“Barbara Baarsma wilde niet reageren op vragen van Follow the Money over haar rol bij de mondkapjesdeal. In eerste instantie liet zij per mail weten: ‘Ik heb geen persoonlijke betrokkenheid gehad bij het conceptplan of de deal met het ministerie van VWS.’

Nadat ze op een later moment werd geconfronteerd met de e-mails waaruit haar actieve betrokkenheid bleek, reageerde ze: ‘De informatie die ik verschafte is niet onjuist. Ik gaf aan dat ik als privépersoon niet betrokken ben geweest en dat ik geen mededelingen kan doen over eventuele betrokkenheid van Rabobank.’” 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen