Loterijloser Ferdy Roet mag poosje brommen

Man dreigde Leugens.nl met een rechtszaak als we artikelen niet zouden verwijderen. Uiteindelijk mag Roet twee jaar de gevangenis in.

Gelezen: Telegraaf 28 december 2021; Uitspraak rechtbank Noord-Holland

Van Ferdy Roet heeft Leugens.nl een heel dossier, maar veel tijd hebben we niet meer besteed aan de zaak de laatste jaren. Dat deed Bart Mos wel voor De Telegraaf.

Volgens de rechtbank Overijssel in Zwolle heeft Ferdy Roet, oprichter van Loterijverlies, miljoenen van deelnemers aan zijn claimstichting verduisterd om er onder meer een villa in Bergen van aan te schaffen.

Daarbij heeft hij belastingfraude gepleegd met de verhuizing van Loterijverlies naar Guernsey, alsmede valsheid in geschrifte in facturering en criminele winsten witgewassen.

Echter, de Stichting Loterijverlies verklaarde de rechtbank niet-ontvankelijk in haar vordering op Roet, want dat is een zaak voor de civiele rechter.

Roet begon met Loterijverlies in 2008 met procederen tegen de Staatsloterij, nadat deze jarenlang winkansen onjuist had gemeld, door ook niet verkochte loten te laten meedingen naar de prijzen. Hierdoor waren de kansen van deelnemers in feite beperkt. De Hoge Raad oordeelde dat de Staatsloterij fout zat en prompt sloten bijna 200.000 mensen zich aan bij Loterijverlies voor een claim.

‘Effe vange, dachten ze, en dat dacht Ferdy Roet ook. Hij werd in 2017 als bestuurder van Loterijverlies. Vervolgens zette Roet constructies op via kanaaleilanden Guernsey en Isle of Man om de gestorte gelden voor eigen voordeel aan te wenden.

De Telegraaf vermeldt een humoristisch citaat van de rechter in deze zaak: ‘U wilde zo weinig mogelijk belasting betalen. Dat is op zich niet illegaal. Daar houdt de halve Zuidas zich mee bezig. Dat is kennelijk doodnormaal in dit land.’

Eerder deze maand vonniste rechtbank Noord-Holland in Alkmaar dat de hypotheek die Ferdy Roet met de miljoenen van claimstichting Loterijverlies via een brievenbusfirma op de Britse Kanaaleilanden aan zichzelf verstrekte ongeldig was.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen