Angst zaaien werkt 

Jaap van Dissel, Ernst Kuipers en de journalistiek

Het Outbreak Management Team verdraait cijfers over Covid-besmettingen en opnames, de meerderheid van het kabinet vaart er blind op met strenge maatregelen en veel journalisten ontberen in deze een kritische geest.

Gezien: Maurice de Hond op YouTube 13 maart 2021 en artikel 10 maart 2021

Het effect van de sluiting van alle scholen en alle kinderopvang in hun geheel, voor de sluiting van alle sportzalen, theaters, restaurants en winkels voor iedereen op de beperking van het aantal ernstige besmettingen met het coronavirus is niet aangetoond. Differentiatie wordt niet toegepast.

Dus probeert het OMT haar informatie zodanig te formuleren dat er afdoende angst bij politici en publiek ontstaat dat zij deze maatregelen billijken. De massapsychose werkt, niet op de laatste plaats doordat media de lijn van de staat doorgaans volgen. Soms gaat het aantoonbaar mis, zoals in het NOS Journaal dat door Maurice de Hond (foto) op een fout werd betrapt.

Deze rectificatie van de NOS kwam enkel op een webpagina die maar door een fractie van het aantal kijkers naar het Journaal wordt gezien: ‘In het NOS Journaal van 20.00 uur op 2 maart 2021 zei onze presentator dat “op dit moment 100 mensen 114 anderen besmetten” met corona. Dat was niet correct. Het ging niet om de situatie van 2 maart, maar om die van 12 februari – de laatste datum waarvoor het RIVM op dat moment het zogenoemde reproductiegetal betrouwbaar kon uitrekenen.’

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen