Gewraakt na een serie leugens 

Duco Oranje

Een rechter die zo makkelijk jokt daar ook nog mee wegkomt.

Gelezen: onderzoek Lex van Almelo

De wrakingskamer van het gerechtshof Amsterdam wees op 28 oktober 2020 een wrakingsverzoek van de Staat Oekraïne tegen Duco Oranje, raadsheer in het gerechtshof Amsterdam, toe. De wrakingskamer in Den Haag had een zelfde verzoek afgewezen, op grond van leugens van Oranje.

Van Almelo legt die in onderzoek bloot, met hulp van Maarten Drop van Cleber advocaten. Duco Oranje beweerde dat hij in de Yukos-zaken ‘van midden 2005 tot midden 2009 nooit enig contact heeft gehad met de Russische Federatie’ noch haar belangen heeft vertegenwoordigd. Dit blijkt een leugen in zesvoud.

Duco Oranje is voorzitter van het prestigieuze Netherlands Commercial Court of Appeal. Hij vindt niet dat hij heeft gelogen maar zich heeft ‘vergist in een aantal data’. Ondertussen had zowel het hof in Amsterdam – de president zelf – als de Raad voor de Rechtspraak onderzoeksjournalist Van Almelo onder hevige druk gezet.

Deze spreekt in ferme bewoordingen zijn afkeuring uit over deze uitwas van de Nederlandse rechtsstaat.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen