Erkend ritselaar 

Joop Atsma

Een schnabbeltje hier, een schnabbeltje daar…en alles voor het algemeen belang, nietwaar.

Gelezen: NRC, 27 juni 2019

Joep Dohmen van NRC en Theo Sniekers van De Limburger legden onder de titel ‘De klusjesmannen van Limburg’ uitstekend bloot hoe deze provincie veel ex-politici aan betaalde klussen hielp, aanbestedingsregels overtredend en gedragscode schendend. Over Joop Atsma (CDA):

 

‘Een van de geheime dossiers is dat van voormalig staatssecretaris Joop Atsma (CDA). Hij kreeg 33.042 euro als sportambassadeur. Gedeputeerde Ger Koopmans regelde de opdracht. Een collega-gedeputeerde keek mee volgens het „vier-ogen-principe” omdat „de heer Atsma een persoonlijke bekende is van de portefeuillehouder”, staat in de besluitnota. Peter van Dijk, van 2012 tot 2015 gedeputeerde (PvdA) vertelt dat „Ger en Joop” bevriend zijn, samen in de Tweede Kamer zaten, elkaar vast ook zagen bij de Ronde van Surhuisterveen, bij Joop thuis…

Limburg huurde vier ex-politici in als ambassadeur. Andere provincies kennen deze functie niet. Een uitzondering is Friesland, die heeft er één: Joop Atsma. Bij het standbeeld van ‘Us Mem’ in Leeuwarden werd hij geïnstalleerd tot zuivelambassadeur.’

En Follow the Money:

‘Van de Ven’s CDA-collega Joop Atsma sprak afgelopen mei tijdens een debat over fosfaatrechten. ‘Nederland is een van de meest prominente landen ter wereld als het gaat om de melkveehouderij en zuivel’, betoogde hij gloedvol. ‘Wij hebben samen het doel volop perspectief te bieden.’ Hij had nog een mededeling: ‘Zo hebben zich ook exporteurs van vee, jonge vaarzen, bij ons gemeld.’ Met ‘ons’ bedoelt hij waarschijnlijk het CDA, maar het is verwarrend, want Atsma is sinds 2013 óók voorzitter van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector.’

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen