Met smoezen vermijden we wat we moeten doen 

Zelfbedrog is ons grootste euvel

Wat ben ik een nobel mens. Die altijd doet wat hij beweert en volgens z’n principes handelt. Nou nee hoor, met zelfbedrog slaan we ons door het leven. Maar u niet, natuurlijk…

Gelezen: vraaggesprek met Eliud Kipchoge in NRC

Dennis Boxhoorn kreeg de kersverse wereldrecordhouder op de marathon te spreken. Eliud Kipchoge bereikte die positie dankzij talent en het juiste lijf, maar ook door zonder smoezen vele jaren keihard te blijven te trainen.

De Keniaan leest veel, onder meer boeken van Paulo Coelho. Niet onze smaak, maar hij citeert er iets moois uit voor Leugens.nl

Wat spreekt u zo aan in Paulo Coelho?

„Hij heeft me geleerd hoe je succesvol kunt zijn, hoe je eerlijk blijft tegen jezelf. In mijn kamer in het trainingskamp in Kaptagat hangt een poster met quotes van Paulo boven mijn bed. Eén daarvan is me erg dierbaar: If you want to be successful you must respect one rule: never lie to yourself.

Wat betekent dat, tegen jezelf liegen?

„In mijn geval zou dat betekenen dat ik zonder reden een training oversla. Dat doe ik dus nooit…”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen