Liegen en bedreigen waar mogelijk 

Schandalige politieverhoren

Worden de rechercheurs die verantwoordelijk zijn voor de verhoren van de onterecht veroordeelde verdachten inzake de Villamoord in Arnhem nu zelf vervolgd.

Gezien en gelezen: Nieuwsuur en Volkskrant

Waarom hebben die rechercheurs niet gedacht aan duimschroeven? Of aan waterboarding? En gaan ze het gevang in? Nee, ze geven les op de Politieacademie. En mogen daarmee doorgaan.

De rechercheurs sloegen op tafel, schreeuwden, logen, dreigden vingers af te hakken en compositietekeningen aan te passen, en voedden verdachten met daderinformatie. In de zaak van de Arnhemse villamoord uit 1998 heeft de politie de grenzen van het fatsoen ruimschoots overschreden, oordeelde de Adviescommissie Afgesloten Strafzaken die de Hoge Raad adviseert.

Een van de docenten verhoortechniek van de Politieacademie is een rechercheur van wie de Acas stelt dat die in de Arnhemse zaak heeft meegedaan aan de mentale marteltechnieken.

‘Er duiken geregeld kritische rapporten op over de kwaliteit van het politieverhoor. In januari 2015 concludeerden de Universiteit Leiden en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving dat processen-verbaal buitensporig vaak niet kloppen met het verhoor. Klachten daarover leiden zelden tot aanpassing van de tekst. En rechters en officieren gaan er ten onrechte van uit dat die processen-verbaal wel kloppen, aldus de onderzoekers op basis van onder meer 55 politieverhoren met de bijbehorende processen-verbaal.’

Het NSCR doet veel uitstekend onderzoek dat voor liefhebbers van leugens leerzaam is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen