Rechtbank Assen trapt er niet in 

OM Noord-Nederland vervalst proces-verbaal

Lagere straffen voor overval wegens ‘misleidend handelen’ van Openbaar Ministerie.

Gelezen: NRC 7 april 2018 en NRC 9 april 2018

“Er volgen meerdere overleggen tussen de officier, van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, en de teamleider van de politie, waarin die laatste benadrukt dat de verklaring „aan alle kanten rammelt”. Maar de officier zet door.”

De rechtbank Assen verklaart het pleidooi van de officier van justitie werd niet ontvankelijk. Eén van de verdachten gaat hierdoor vrijuit en de drie anderen mogen rekenen op een „aanzienlijke” strafvermindering.

Twee verbalisanten van het politiebureau in Pijnacker stellen de 25-jarige vrouw gerust: een verslagje op achtergrondbasis, géén proces-verbaal dat in het strafdossier komt, geen handtekening. Als de officier het gespreksverslag leest, eist ze van de teamleider van de politie en verbalisanten een proces-verbaal met valse datum en plaats en ondertekenen op ambtseed.

Het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland spreekt in een verklaring de ernst van de verwijten tegen, want het waren slechts ‘vormfouten’ en dus zijn de verwijten van de rechtbank onjuist.

De officier in kwestie, Agnes de Vries, promoveerde naar de functie van advocaat-generaal bij het parket Leeuwarden/Arnhem.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen