Trump prijst Sinclair boven CNN en NBC 

Gedwongen liegen op lokale tv-stations in de VS

Amerikaanse media-exploitant Sinclair dwingt 193 lokale televisiezenders om kritiek op de journalistiek verkondigen; ter ondersteuning van president Trump.

Gelezen: New York Times 4 april 2018 en  NRC 6 april 2018

De malloot heet deze keer geen Vladimir Poetin maar David D. Smith, eigenaar van Sinclair Broadcast Group. Hij dwong presentatoren van zijn zenders om hetzelfde script voor te lezen met zware beschuldigingen aan de journalistiek.

Met ondermeer: ‘we maken ons zorgen over de zorgwekkende trend van onverantwoordelijke, eenzijdige nieuwsverhalen die ons land teisteren. Het delen van bevooroordeeld en vals nieuws is gebruikelijk geworden op sociale media. Erger nog, sommige media publiceren dezelfde nepverhalen. Verhalen die gewoon niet waar zijn, zonder de feiten te controleren…Dit is extreem gevaarlijk voor onze democratie.”

Kolfje naar de hand van de magnifieke komiek John Oliver die hierover ondermeer zei: „Niets maakt zo duidelijk dat we voor onafhankelijke media zijn als tientallen journalisten die dezelfde boodschap keer op keer moeten herhalen, als leden van een gehersenspoelde sekte.’

Eerder al werden de zenders gedwongen positief te berichten over president George W. Bush en de oorlog in Irak. Redacties moeten dagelijks aandacht besteden aan terrorisme, en zagen zich gedwongen om Donald Trump te steunen.

De gebroeders Smith wil voor bijna vier miljard dollar Tribune Media kopen, dat 42 lokale tv-zenders bezit en belangrijke kranten exploiteert.

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen