Minister van Buitenlandse Zaken zat nooit voor Shell bij Poetin: 

Halbe Zijlstra aartsleugenaar

Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft jarenlang gelogen over een ontmoeting samen met Shell-baas Jeroen van der Veer met Vladimir Poetin in 2006 in diens buitenhuis.

Gelezen: Volkskrant, 12 februari 2012

Zijlstra in de toespraak voor de VVD in 2014: ‘Ik was begin 2006 aanwezig in de datsja van Vladimir Poetin. Ik was medewerker. Ik was weggestopt achter in het zaaltje waarin het plaatsvond. Maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was op de vraag wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have.’

Hij zou als Shell-medewerker samen met Shell-topman Jeroen van der Veer en Poetin in de datsja hebben gezeten. Het was een leugen met een politiek doel: hij en zijn spindocters (professionele leugenaars) hebben het in oktober 2017 bij zijn aantreden als minister gebruikt om de kritiek op de beperkte buitenlandervaring van Zijlstra te pareren.

De leugen heeft Zijlstra toegegeven in een gesprek met de Volkskrant. Hij treedt niet af. (Update 13 februari 2018: Zijlstra treedt wel af.)

  • Reacties

  • paul vandenbroeck | 13/02/18 om 16:07

    Ook zijn bewering op televisie bij Pauw over zijn waarneming in februari 2003 van de explosie bij Club Nogal in Bogota is gelogen.Die club is gelegen in een buitenwijk en er is geen hotel binnen 1.400 meter van de explosie. Hoe kwam hij daar toevallig in de buurt??

  • Johan | 13/02/18 om 17:22

    Zei hij dan dat hij het vanuit zijn hotel heeft gezien? Zo niet, dan kan je daaruit niet concluderen dat het gelogen moet zijn. Misschien was hij inderdaad toevallig in de buurt, bijvoorbeeld in een restaurant?

  • Gijsbert | 13/02/18 om 19:35

    Wie zijn buisje lapt met leugens zal al lapt hij dag en nacht,telkens weer nieuwe gaten ontdekken op plaatsen waar hij die niet had verwacht.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen