Aartsleugenaar wordt Trumps voorpost in Den Haag 

Pete Hoekstra

Vaste lezers van Leugens.nl weten het al: op een grove leugen volgt altijd een tweede leugen in een poging die eerste te verdoezelen of bagatelliseren. Nieuwsuur-correspondent Wouter Zwart toont het bedrog van Hoekstra magnifiek aan.

Gezien: NOS/Nieuwsuur

Pete Hoekstra, die in januari naar Nederland komt, zei ooit in een debat dat er no-gozones zijn in Nederland en dat auto’s en politici in brand worden gestoken door de islamitische beweging. Toen NOS-correspondent Wouter Zwart hem met die uitspraak confronteerde, ontkende hij. ‘Dat heb ik niet gezegd…Dat is een onjuiste bewering. Wij noemen dat nepnieuws.’

Daarop volgt het fragment van een eerder debat waarin de toekomstige ambassadeur zijn uitspraken doet over Nederland. Als Zwart hem voorhoudt dat hij zijn eigen uitspraken zojuist nepnieuws heeft genoemd, ontkent Hoekstra dit in alle toonaarden:

‘Ik noemde het geen nepnieuws. Dat woord heb ik niet gebruikt.’

Het fragment is tienduizenden keren op Twitter gedeeld, onder meer door New York Times-journalist Maggie Haberman, zelf goed voor 700.000 volgers.

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen