Rampleugens 

Een constante stroom van onzin

Fraaie kop in de krant boven een NRC-artikel over Russische en Oekraïense spin teneinde twijfel te zaaien over de oorzaak van de MH17-ramp.

Gelezen: NRC.nl

Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven maken een mooie opsomming van de leugenaren in deze, zoals

Julia Stefanini die beweert dat Nederland wist dat er luchtafweerraketten stonden in Oost- Oekraïne en de ramp had kunnen voorkomen. Het gaat in werkelijkheid Adriana Hendrica J., die in 2010 is gearresteerd voor oplichting en fraude.

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) verslikte zich en gaf een podium aan Oekrainer Alexandr A., als getuige ingebracht door Jeroen van Rijsbergen, een 34-jarige Amsterdammer die als hobby de MH17-ramp onderzoekt.

Een Telegraaf-journalist ging naar de Duitse privédetective Josef Resch, die claimt onafhankelijk onderzoek te doen naar de ramp. Hij stelt dat in Oekraïne getuigen van de crash uit de weg zijn geruimd. Onzin.

Een andere Duitser, amateuronderzoeker Billy Six, beweert dat Rusland niets met de ramp te maken heeft.

Constantin Karmanov, een filosoof uit het Utrechtse Maarssen stelt zich voor als de officiële vertegenwoordiger van de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov. Het vliegtuig is door een storm is neergestort, beweert hij.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen