Open State Foundation tegenover… 

Haagse beslotenheid

Tom-Jan Meeus legt met onderzoek en feiten bloot hoe funest het gebrek aan politieke openheid uitpakt.

Gelezen: Column Tom-Jan Meeus 24 september 2017

De meeste columns in Nederland ontstijgen het niveau van borrelpraat en/of de betere speculatie nauwelijks en zijn als geheel in het verdraaien van de realiteit schadelijker dan nepnieuws.

Dat is niet alleen de schuld van de schrijvers, maar een gevolg van de commerciële markt waar entertainment als DWDD en lekkere stukjes gefundenes Fressen voor het volk zijn en dus door hun hoofdredacteuren/directeuren zo lang mogelijk worden uitgemolken.

Hoe heerlijk is het om columns tegen te komen die op feiten of zelfs onderzoek gebaseerd zijn. Zo stuitte ik bij terugkeer uit Praag – met een prachtige tentoonstelling over Charta 77 – op een uitstekende column van Tom-Jan Meeus.

Wederom beschrijft hij op een vorm van bedenkelijk handelen dat we ‘VVD’tje’ mogen noemen: nu van ex-Kamerlid Ingrid de Caluwé als lobbyist voor Tata Steel, die natuurlijk ‘nul’ linkjes heeft naar haar Haagse partijgenoten

Lees het zelf, en bereid je voor op het venijn in de staart, gestut op een geslaagd (!) Wob-verzoek van de Open State Foundation. Hoe een voorstel voor een Wet Openheid Overheid vakkundig door ambtenaren van ondermeer de club ABDTOPConsult onderuit wordt gehaald.

 

 

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen