Bas Haan, gelauwerd journalist 

Noem nonsens ook nonsens

Journalistiek is waarheidsvinding, niet al die meningen.

Gelezen: vraaggesprek met Bas Haan

De jonge Pepijn Nachtzaam interviewt Bas Haan uitgebreid te Rotterdam

Citaten:

‘Minister Schippers insinueerde dat er ‘krachten’ aan het werk waren. En vaker werden er door zittende kabinetsleden onwaarheden aan de Tweede Kamer verteld…Kijk, op zich kan het me weinig schelen dat iemand dat zegt over mij. Maar dat leden van het kabinet zich verlaagden tot dát niveau, in de Tweede Kamer, dat vond ik heftig. Het toont aan hoe makkelijk ze bereid waren om te liegen.’

‘Toen ik begon deden meningen er niet toe. Tegenwoordig lijkt het wel alsof je, als je maar hard ergens iets over roept, een podium krijgt. Of je er verstand van hebt en of het op feiten is gebaseerd, dat maakt niet uit. Ik zou graag zien dat journalisten zich gewoon bij aantoonbare feiten houden.’

‘Met meningen kan ik niets, daar zijn we in Nederland veel te veel mee bezig. Ik geef alleen om de feiten.’

‘Ik zou graag zien dat journalisten zich gewoon bij aantoonbare feiten houden.’

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen