Levens verruïneerd zonder noemenswaardig excuus 

Vals beschuldigd: waar rook is, is nog geen vuur

Totaal 13 miljoen euro uitgekeerd aan 6.200 personen met claims voor onterecht opgepakt worden.

Gezien: Hollandse Zaken 6 juli 2017 en promotie Kim Lens en haar publicaties

Vals beschuldigd worden: van incest, fraude of diefstal. Het kan het leven van de beschuldigde van de ene op de andere dag in een nachtmerrie doen veranderen.

Via sociale media gaat de onterechte beschuldiging razendsnel rond. Als later onomstotelijk blijkt dat die beschuldiging uit de duim is gezogen, wordt aan dat feit weinig aandacht besteed. Dat is ook het geval na een onterechte vervolging door justitie.

Te gast was psychologe Kim Lens (foto). Zij stelt dat onschuldige verdachten later ‘vergeten slachtoffers’ worden. Lens deed onderzoek naar 25 mensen die ten onrechte van een zedenmisdrijf werden verdacht.

Bob Reidsma vertelde hoe het is om op een school als leraar vals te worden beschuldigd van verkrachting en in eerste instantie zelfs te worden veroordeeld op grond van verzinsels. Een hel.

En Flip van Doorn vertelde over zijn inmiddels vermaarde artikel en zaak over de verkeerde verdachte die moest voorkomen wegens potloodventen en wiens leven en dat van zijn ouders voor jaren kapotgemaakt werden.

Jurist Patrick van der Meij vertelde over de omvang van de schade: al 13 miljoen aan uitkeringen voor 6.200 personen die onterecht werden aangehoud

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen