VNL-lijsttrekker 

Jan Roos

Stemming maken met leugens.

Gelezen: NRC, 1maart 2017

Jan Roos, lijsttrekker voor de Tweede Kamewr verkiezingen van VNL, werd in een uitzending van Pauw & Jinek dinsdagavond door Eva Jinek vakkundig gefileerd met qua inhoud en vorm een koekje van eigen deeg dat hij zo vaak uitdeelde als relschoppper bij Pownews.

Roos uitte zijn zorgen over het ‘te grabbel gooien’ van Nederlandse normen en waarden, dat ‘wij onze cultuur moeten weggummen voor nieuwkomers die voor hun cultuur juist alle ruimte krijgen.’

Jeroen Pauw wilde daar graag een voorbeeld van horen. Roos: ‘Dat er op de Hogeschool van Amsterdam geen kerstbomen meer in de gangen mogen staan, omdat ze de islamitische studenten niet voor de schenen willen schoppen.’

NRC checkte, nadat studentenkrant Folia al met vele antwoorden op een oproep op Twitter: de kerstboomfoto’s. Er blijft geen spaan heel van Roos’ kerstboomvoorbeeld.

De man zelf deed huilie huilie dat Pauw en Jinek hem met z’n eigen onbeschoftheden confronteerden. Dat zijn vader en moeder tranen plengden.

Hadden ze niet beter hun zoon kunnen opvoeden met Nederlandse normen en waarden alvorens hij de roze microfoon ter hand nam? Met wat minder liegen?

 

  • Reacties

  • Gillesa | 08/03/17 om 14:03

    Ik snap niet dat er nog een rechtse politicus met Pauw en Jinec aan tafel wil plaats nemen.Je word dan voor een tribunaal geworpen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen