Manipuleren is een vak 

Henk Krol

Lijsttrekker van ouderenpartij 50Plus, ontpopt zich als kampioen van de alternatieve feiten.

Gelezen: AD 8 februari, Volkskrant interview 10 februari

Henk Krol, chef van 50Plus en boeiende man, beweert dat gepensioneerden de grootste slachtoffers van de crisis zijn. Volgens Krol berekende het CBS dat de koopkracht van werkenden tussen 2000 en 2015 met 30 procent gestegen is, terwijl de koopkracht van gepensioneerden in die tijd gelijk bleef.

CBS-directeur Peter Hein van Mulligen vind het verdraaiing: ‘Als je gaat werken zie je je loon jaar op jaar stijgen. Dus neemt je koopkracht toe. Als je met pensioen gaat, ga je er in inkomsten op achteruit, dus daalt je koopkracht. En je pensioen groeit ook niet meer, dus stijgt je koopkracht ook niet in de jaren na je pensionering. Dat effect is van alle tijden en zegt dus niets over de positie van de huidige gepensioneerden.’

Het gemiddelde inkomen van gepensioneerden is zelfs iets meer gestegen dan dat van werkenden. Gepensioneerden zitten nu op gemiddeld 90 procent van het besteedbaar inkomen van werkenden. De huidige generatie gepensioneerden is rijker dan ooit volgens Van Mulligen.

In het vraaggesprek met de Volkskrant weten Frank Hendrickx Natalie Righton de heer Krol op de nodige ‘alternatieve feiten’ te betrappen. Het begint al met de kop: ‘Alle onderwerpen waar ik vier jaar geleden over sprak, waren toen nog taboe.’

De rest kunt u zelf lezen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen