Winnaar 

Stefano Keizers

Geeft presentator Philip Freriks in De Slimste Mens het nakijken.

Gelezen: Recensie Hans Beerekamp in NRC

Cabaretier Stefano Keizers neemt in De Slimste Mens van de Christelijke NCRV een loopje met de realiteit, met steeds variëren met een snor en kledij.

En hij verzint biografische details: een keramiekfabriek in China opgezet, als jongen in Artis ondergeplast door een tijger, maakt sculpturen met zijn tong en heeft thuis een kamer ingericht voor muizen.

Ook raadt hij soms wat spelleider Philips Freriks gaat zeggen; wat niet moeilijk is want hij bezigt al jaren avond in, avond uit dezelfde teksten. Een baken als quizmaster.

Niets bijzonders natuurlijk; wat moet een artiest anders doen dan z’n fantasie en creativiteit gebruiken? Maar wel in een quiz, kennelijk, want daarin speelt iedereen altijd braaf zichzelf, acteur of cabaretier of kunstenaar.

‘Ontregelen’ is een cliché geworden. Maar Stefan Keizers verstaat de kunst goddank, en neemt zichzelf wat minder serieus. Op naar deelname in de Belgische Slimste Mens.

Hans Beerekamp in NRC: ‘Op deze manier wordt het optreden van Keizers als de baron van Münchhausen een commentaar op de manier waarop televisieredacteuren voortdurend dossiers met eerdere berichtgeving over een gast recyclen. En ook indirect op de onaantastbaarheid van harde kennis in een kunstmatig quiz-universum….’

  • Reacties

  • Star | 20/01/17 om 02:03

    Stephano een Super gast, heel sympathiek…hij is nog helemaal kind gebleven, mooi om te zien.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen