Ex-voorzitter van Jeugdzorg Nederland 

Hans Kamps

Subsidie voor Werkschool voor eigen gewin.

Gelezen: NRC, zaterdag 8 oktober 2016

Het ministerie van Onderwijs heeft een subsidie van 3 miljoen euro aan een stichting van voormalig SER-lid Hans Kamps stopgezet vanwege het doosluizen van het geld voor eigen gewin. Het geld voor opzet van de Werkschool ging naar een BV die het uitgaf aan B&A, een adviesbureau waarvan Kamps en zijn zakenpartners eigenaar zijn.

Oscar Papa en José ten Kroode, net als Kamps directeur en mede-eigenaar van B&A, zijn secretaris en penningmeester van de Stichting. Van de 3 miljoen is 1 miljoen weg en de rest is niet uitgekeerd.

NRC: ‘De stichting meldt in het verslag dat er ook een adviseur is ingehuurd, vanwege diens ‘unieke positie als boegbeeld van de Werkschool’. Zijn naam: Hans Kamps. De bedenker van de Werkschool gunt zichzelf een ‘managementfee’ van 161.150 euro, bovenop de 150.000 euro die B&A in 2011 declareert voor de uren die Kamps als consultant aan de Werkschool heeft gewerkt.’

En deze nog: ‘Consultant Hans Kamps bestrijdt dat bij de besteding van subsidies voor zijn Werkschoolconcept sprake was van belangenverstrengeling: ‘Ik vind dat de stichting en de bv op een transparante wijze zijn vormgegeven.’

In plaats van minimaal 500 leerplekken komen er vijf

  • Reacties

  • liesbeth | 16/10/16 om 19:58

    Hij zal “zichzelf wel niet herkennen” in deze uitspraken. Ik analyseer mensen tegenwoordig op hun bril. Ik vraag me vaak af of er nu echte of nepglazen in het montuur zitten. Wellicht moet er meer worden gekeken naar de achtergronden van dit soort mensen. De fout ligt dus ook bij de betalende club. En graag terugbetalen, mocht blijken dat er fraude is gepleegd. En ook dat openbaar maken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen