Flip van Dyke checkt de p.r. flurrie 

De ware feiten over immigratie

Ons wordt een rad voor ogen gedraaid en de media doen daar weinig tegen. Nu komt Van Dyke aan het woord in de Volkskrant.

Gelezen: Volkskrant 13 mei 2016

“Van Dyke denkt dat de IND het aantal asielzoekers zo hoog mogelijk voorstelt om draagvlak voor strengere maatregelen te creëren. ‘Dat betekent overigens niet dat die mensen kwaadwillig zijn. Het zijn ambtenaren, die doen gewoon wat de baas wil. Ik was zelf 28 jaar ambtenaar, dus ik weet hoe het gaat. De baas, dat is de minister of de staatssecretaris.’

Van de Nederlandse pers, die frames ‘klakkeloos’ zou overnemen, is Van Dyke eveneens geen fan. Journalisten nemen volgens hem te weinig tijd voor de asielcijfers. ‘Natuurlijk, de IND trekt een rookgordijn op, maakt het bewust moeilijk. Maar de pers hoort daar doorheen te prikken. Nu kunnen ze roepen wat ze willen.’”

‘De IND shopt selectief uit de asielcijfers’, staat als kop boven het verhaal. Maar er had ook kunnen staan: Wij (Volkskrant) nemen klakkeloos cijfers over omdat de meeste redacteuren niet kunnen rekenen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen