Verzwegen 

Seks en de mediaminister

Zelfcensuur kranten die de bewindsman nog nodig hadden.

Gelezen: Onthulling James Cusick, BBC Newsnight

James Cusick, recent ontslagen politiek verslaggever van The Independent, besteedde vijf maanden aan een journalistiek onderzoek om vast te leggen waarom Britse kranten hun onthulling over de minister van Cultuur, Media en Sport John Whittingdale nbiet publiceerden. Hij hield het een poosje met een hoer, ‘Dominatrix Kate’, zonder dat zelf te weten.

Sunday People, Mail on Sunday, The Sun en Cusick’s eigen krant The Independent publiceerden niets, ook hield The Independent het onderzoek van Cusick tegen. Maar internet gfaf hem de vrijkheid alsnog te publiceren en ook Private Eye en Newsnight van de BBC berichtten over het seksschandaal.

Waarom niet gepubliceerd. ‘Privacy’, probeerden de kranten nog. Maar dit was politiek relevant nieuws: een minister die een lief in bed haalt – zonder te hoeven betalen – maakt zich chantabel.

De ware reden: Whittingdale moest nog met wetgeving voor de pers komen. Whittingdale was eerst voorzitter van de mediacommissie in het Lagerhuis die het afluisterschandaal onderzocht en met aanbevelingen kwam. Hij zou die als minister zelf gaan uitvoeren. Maar hoe strang? Dat was nog de vraag. Zo’n man stot je niet voor het hoofd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen