Journalist en ontmaskeraar van het jaar 2015 

Bas Haan

Fileert Ivo Opstelten, Fred Teeven en de voorlichters van Veiligheid & Justitie.

Gelezen: opinie op Villamedia

Bas Haan werd gekozen tot Journalist van het Jaar 2015. Hij rekende even af met zijn opponenten die al knock-out op zijn werk als journalist. De treffendste citaten:

“Teeven en Opstelten hebben hun eigen val in gang gezet. Ze hebben samen met het departement een affaire gecreëerd die meerdere mensen hun baan of positie heeft gekost en die hun eigen partij en diverse partijprominenten voor schut heeft gezet. Maar ze hebben daarmee vooral de rechtsstaat en het departement dat juist over die rechtsstaat moet waken, beschadigd. Door consequent vals te spelen.”

“Zeg tegen een voorlichter of een andere ambtenaar van een ministerie dat hij liegt en hij wordt ontzettend kwaad. ‘Ik lieg nooit’, is de standaard reactie. En vaak heeft die voorlichter dan strikt genomen gelijk. Terwijl de ‘voorlichting’ die hij geeft toch de grootst mogelijke onzin is.”

“Mist creëren en feiten verbloemen om maar geen fouten te hoeven erkennen. En vervolgens een semantische spelletje spelen dat er niet gelogen is en dús de waarheid is verteld. Met als doel de bewindspersonen en het departement te beschermen.”

“Direct na uitzending deed het ministerie een mislukte poging het nieuws te bagatelliseren waardoor het uitmondde in de affaire. En daarbij werd niet alleen semantisch gelogen. Er werd gelogen en in alle te verzinnen betekenissen van het woord liegen.”

“Om nog maar te zwijgen over het inmiddels beruchte persbericht dat het ministerie verstuurt in reactie op de uitzending waarin Nieuwsuur ‘het bonnetje’ onthult. Daarin was vrijwel alles aan elkaar gelogen.”

Lees het hele verhaal met het schitterende demasqué door Bas Haan van de aard van Fred Teeven tijdens een spelletje Memory met Theo Maassen.

  • Reacties

  • Geuz | 25/03/16 om 14:10

    Ik kreeg de indruk, dat de leugens van Opstelten vaak zo onhandig waren, dat Marc Rutte en anderen riskant moesten liegen om de leugens van Opstelten te kunnen ontkennen als zijnde leugens. Een voorbeeld hier, waar Marc Rutte gaat liegen, nadat hij in verlegenheid is gebracht door een onhoudbare leugen en in dit verband wetsovertreding door Opstelten:
    https://www.youtube.com/watch?v=QoULVNNf0Y4

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen