Hebzucht en een hekel aan de waarheid 

Ben Bot

Geestig, hoe hij wil verhullen op latere leeftijd zijn geloofwaardigheid nog te grabbel te gooien voor een hand zilverlingen.

Gelezen: NRC.nl, 23 december 2015, Uitspraak kort geding

NRC blies flink in de bus met Ben Bots lobby, Libisch oliegeld en de Zuidas. Het vervolg is hilarisch om de heer Bot openbaarmaking wil tegengaan. Zoals bekend bij de vaste lezers van Leugens.nl: een dergelijhke blunder komt altijd in tweeën.

De brieven waarmee ex-minister Ben Bot bij het Openbaar Ministerie lobbyde voor een verdachte Libiër worden openbaar. Bot verloor een kort geding tegen minister Van der Steur om publicatie van de brieven te voorkomen.

NRC had met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om de brieven gevraagd. De kortgedingrechter in Den Haag bepaalde dat het belang van NRC bij een spoedige openbaarmaking zwaarder weegt dan de bezwaren van Bot, zijn Libische cliënt en diens bedrijf. Het OM verstrekt de brieven nu aan NRC.

In zijn brieven nam ex-minister Bot (78) het op voor de Libiër Ismael A. Hij is een vermogende zakenman uit de clan rond kolonel Gaddafi, door het  OM verdacht van het wegsluizen van geld uit Libische staatsfondsen.

  • Reacties

  • toto | 26/12/15 om 11:29

    Rupsje nooit genoeg

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen