Omroep verliest kort geding 

PowNed en de vluchteling

Rechter laakt montage uitspraken als vals.

Gelezen: Uitspraak kort geding Amsterdam

Het recht op privacy van de Syriër Ahmed en een billijke behandeling door journalisten wegen zwaarder dan de uitingsvrijheid van PowNed om het volk te vermaken met het beeld van een malle vluchteling.

Door manipulatief knippen en plakken heeft PowNed de Syriër neergezet als een van homoseksualiteit walgende asielzoeker met grote ballen die naar seks hunkeren. Het ruwe interviewmateriaal toont dat aan volgens de voorzieningenrechter. PowNed heeft niet met open vizier heeft gehandeld en fragmenten uit de context zijn gehaald, aldus voorzieningenrechter C.M. Berkhout.

Hij beveelt PowNed om Google en Yahoo binnen 14 dagen na betekening van het vonnis aan te schrijven met het verzoek de fragmenten met de beelden te verwijderen en verwijderd te houden. Elders had Powned de montage van het vraaggesprek al verwijderd.

De omroep werd bijgestaan door Jens van den Brink van Kennedy van der Laan in Amsterdam,  ‘Ahmed’ werd bijgestaan door Channa Samkalden van Prakken d’Oliveira in Amsterdam. PowNed gaat in beroep omdat de journalistieke vrijheid door de uitspraak met voeten getreden zou zijn.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen