Duurste industrieleugen? 

Volkswagen en ons zelfbedrog

Loog erop los. Maar komt voort uit grotesk zelfbedrog: idee dat er iets als ‘schoon autorijden’ bestaat.Gelezen: EPA beschuldiging, Wired, Economist

Epa maakte vrijdag werd bekend dat ’s werelds grootste autobouwer in de VS betrapt is op grootscheeps gesjoemel met uitstoottests van dieselauto’s. De software om uitstoot te registreren was vals. De Amerikaanse klanten die ‘Clean Diesel’ dachten te rijden – wat een zelfbedrog trouwens ! –  blijken te rijden in auto’s die veertig keer meer schadelijke stoffen uitstoten dan is toegestaan.

Daarop maakte Volkswagen bekend dat wereldwijd nog eens elf miljoen dieselauto’s van Volkswagen zijn voorzien van programmatuur waarmee milieuautoriteiten worden gefopt

Fopman Martin Winterkorn vertrekt, ndat Volkswagen 6,5 miljard euro opzij moestezetten om de financiële klappen op te vangen van de te verwachten torenhoge boetes. Als gevolg van het slechte nieuws kelderde het VW-aandeel 40 procent, 27 miljard euro aan beurswaarde ging de uitlaat in.

En hoe bestaat het: tegen VfL Wolfsburg – in handen van Volkswagen – scoorde Bayern München-spits Robert Lewandowski vijf keer in negen minuten. Kijken.

 

 • Reacties

 • toto | 27/09/15 om 12:56

  De autofabrikanten en politiek bedriegen elkaar.
  De politiek eist uitstooteisen, waarvan ze zelf weet dat er niet aan voldaan kan worden, maar het klinkt zo flink.
  De autofabrikanten beloven zich te houden aan de politieke eisen, die gewoon niet gehaald kunnen worden en moeten dan gaan sjoemelen net zoals de politiek sjoemelt.
  Iedere autobezitter weet overigens diep in z’n hart, dat zijn/haar auto absoluut niet zo zuinig is of zo weinig uitstoot. Maar het is zo’n leuk praatje tegen elkaar om zogenaamd een superzuinige auto te rijden.
  De autorijder bedonderd zichzelf, maar is verslaafd aan z’n eigen mooie praatjes over zuinigheid, geweldige mogelijkheden van de auto enz. enz. Doodgewone opschepperij, niet meer en niet minder.
  Een auto is alleen maar een gebruiksvoorwerp, een stuk blik op vier wielen, om redelijk comfortabel en met redelijk betaalbaar verbruik van A naar B te geraken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen