Het betere wegkijken van 

Wilma Mansveld

Al is de Prorail-leugen niet zo snel…

Gelezen: Nu.nl, NRC, Bas Heijne, 12 september 2015

De nieuwe directeur van ProRail, Pier Eringa, In Het Financieele Dagblad: “We moeten tegenvallers veel eerder melden, maar we moeten ook stoppen met meebuigen als het ministerie wil dat slecht nieuws wordt uitgesteld. Tot nu toe gingen we daarin mee. We gaan Den Haag niet meer verrassen, maar we houden ook niet langer de schijn in de lucht waar later doorheen wordt geprikt.”

Er komt meer slecht nieuws aan. Er volgde een glasharde ontkenning en veroordeling van staatssecretaris Wilma Mansveld, die van geen tegenvallers zei te weten, gevolgd door een halfslachtige spijtbetuiging van Eringa.

Heijne: “Wat begint als politieke handigheid, eindigt als politiek zelfbedrog…”

En ook: “Op de dag dat Mansveld haar onmachtige ga-weg-gebaar naar Eringa maakte, gaven de twee coalitiepartijen een radicaal verschillende uitleg aan het plan waarmee het kabinet naar Brussel gaat. Bedrog of zelfbedrog? Hoe kun je zo in godsnaam overtuigend beleid voeren? Hoe kun je doen alsof je iedereen tegemoet komt, terwijl je het zo fundamenteel met elkaar oneens bent?”

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen