Luister goed naar: 

Peter Pannekoek

Hij begrijpt hoe belangrijk de leugen is om te overleven; tegenover de hypocrisie, de valse leugen.

Gelezen: Volkskrant, 8 september 2015

Uit het interview met Peter Pannekoek door Gidi Heesakkers:

“Ik lieg veel. De vraag die als een rode draad door de voorstelling heen loopt is: hoe leer je iemand door zijn leugens heen kennen? Je zou kunnen zeggen dat iemand die veel liegt geen eerlijk persoon is, maar volgens mij zegt het juist van alles over je ware aard.

Liegen creëert ook een gevoel van veiligheid. Een leugen is mijn manier om controle te hebben over de werkelijkheid…Het is gewoon zo dat ik bij elk ding dat ik doe in mijn hoofd een overtreffende trap verzin. Zo drijf ik constant af van de werkelijkheid. En daardoor valt alles wat ik doe in werkelijkheid tegen.

Ik vind het vooral leuk om hypocrisie aan de kaak te stellen en de zaal ermee te confronteren dat er met twee maten wordt gemeten. Omdat ik zelf heel hypocriet ben. Omdat iedereen hypocriet is. Ik speel het liefst voor een zaal die zo gemengd mogelijk is, een potpourri van hypocrisie.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen