Volkskrant fout en nageblaat door NOS en Telegraaf 

KLM en tweet pianiste over MH17

Kakel de kakel de kakel de kakel….Gelezen: Ombudsvrouw Volkskrant

KLM doet pianiste in de ban na MH17-tweet‘, kopte de Volkskrant op 28 augustus 2015 zowel op papier als online. Spoedig werd het nieuws opgepikt door andere media, zoals de site van De Telegraaf (met precies dezelfde kop) en nos.nl (‘KLM boycot Oekraïense pianiste vanwege MH17‘).

KLM had de de Oekraïens-Amerikaanse pianiste Valentina Lisitsa, na een klacht over een tweet met steun aan het neerhalen van de MH17 door separatisten , uit haar inflight-entertainmentprogramma verwijderd.

De woordvoerster van de KLM tegen de krant: “We zijn er via social media op geattendeerd dat Lisitsa sympathie heeft betuigd voor de aanval op MH-17…Dat is natuurlijk afschuwelijk. We verwijderen haar muziek nu van alle vluchten.”

“Er is een probleem: de tweet waarin Lisitsa sympathie betuigt voor de aanval op MH17, is nergens te vinden. Menig lezer ging tevergeefs op zoek en uitte zijn ongenoegen. ‘Bestaat die tweet, of is die door de Volkskrant/KLM verzonnen?’, mailde er een. Een dag later kwam ook Lisitsa zelf in het geweer. ‘Beste @volkskrant redacteuren’, twitterde ze. ‘Waar heb ik ‘steun betuigd voor het neerhalen van MH17′???’ Daarbij toonde ze een oude tweet van daags na de ramp waarin ze juist schrijft dat ze kapot is van het nieuws over het neerstorten van het toestel. Ze twitterde ook dat ze juridische stappen overweegt.

Hoewel de woordvoerster niet expliciet van een MH17-tweet rept, ging de stagiair ervan uit dat Lisitsa via Twitter haar steun aan de aanval op MH17 had betuigd.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen