Brandpunt Reporter wint ook beroep 

Ryanair

Journalistiek wint van grote bek en grote geld.

Gelezen: Uitspraak gerechtshof Amsterdam

Ook in hoger beroep heeft Ryanair het pleit tegen KRO verloren. Het gerechtshof in Amsterdam bekrachtigde het vonnis van de rechtbank dat Brandpunt Reporter niet onrechtmatig of onzorgvuldig handelde in reportages over de onveiligheid bij de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Het ging om de beruchte internationaal geprezen reportages Mayday Maday van 2012 en 2013. Reporter toonde in vraaggesprekken met anonieme (ex-)piloten dat Ryanair piloten dwong om zo min mogelijk brandstof te tanken om goedkoper te vliegen. Ook zeiden piloten dat ze zich gedwongen voelden om ziek of oververmoeid te vliegen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen