‘Enorm financieel aanbod’ 

Vertrek Juul Paradijs

John van den Heuvel over onwaarheden in De Telegraaf: je kunt er de volgende dag weer op terugkomen, ha ha.

Gelezen: Varagids 26-2015

In de Varagids staat deze week een opmerkelijk interview van Nathalie Huigsloot met John van den Heuvel, misdaadverslaggever van De Telegraaf.

Varagids over het vertrek van hoofdredacteur Juul Paradijs:

Weet jij waarom hij wegging?

Van den Heuvel: “In de wandelgangen wordt geroepen dat hij na tien jaar moegestreden was en dat hij een enorm financiaal aanbod kreeg.”

Dan is het wel gek dat hij op die voorpagina van De Telegraaf als een slachtoffer werd neergezet.

Van den Heuvel: “Ja, maar ik denk dat dat vooral met de emotie van dat moment heeft te maken. En De Telegraaf is natuurlijk een emotiekrant…”

Van den Heuvel geeft vervolgens een eigen visie op zulke onwaarheden in zijn krant:

“…Als er een dag na de MH-17 ramp foto’s opduiken van separatisten die die daar met knuffels staan, dan kopt de krant acht kolommen ‘Moordenaar’ boven die foto. En dat is op dat moment de emotie die ook veel lezers voelen.

Daar heb ik op zich niet zo’n probleem mee. En dat het dan naderhand toch iets genuanceerder ligt, dat is dan het voordeel van de krant. Die kan er de volgende dag weer op terugkomen, haha.”

Van den Heuvel uit ook kritiek op zijn bedrijf; dat het geen openheid betracht over het vertrek van Paradijs: “Communicatie is onze business en dan ga je uitgerekend over zoiets ingrijpends iedereen een slot op de mond geven.”

(Thumbnail: Ruben Oppenheimer voor Villamedia)

  • Reacties

  • vanhetgoor | 25/07/15 om 15:01

    Waar ligt de nuance dan in ‘MOORDENAARS!’ Ik kan geen schakering er in ontdekken! De separatisten hebben de MH17 neergeschoten, ze dachten dat het een regeringsvliegtuig was, maar dat maakt feitelijk geen verschil, het zijn moordenaars want ze hebben willens en wetens een vliegtuig uit de lucht geschoten. Die van de Heuvel die kletst een beetje uit zijn nek dus. Die acht-koloms kop van De Telegraaf staat dus nog steeds als een huis. Daar is geen woord van gelogen!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen