Martin Bosma over: 

Linkse apartheid

Vervelend, lastig jong priemt mensen met idealen voor ver van hun bed een vinger in het gezicht.

Gelezen: Paper Magazine, uit Het Parool

Uit een interview met Martin Bosma van Marcel Wiegman van Het Parool met fotografie van Ivo van der Bent, over het boek ‘Minderheid in eigen land’ (eerder afgebrand in een recensie in NRC.)

Parool: “Waarom verzet links Nederland zich zo fanatiek tegen de apartheid in de Transvaal, maar kiest het enthousiast voor de private apartheid in de Transvaalbuurt?’, schrijft hij over de woonomgeving van voormalig GroenLinksleider Femke Halsema, die van haar kinderen ‘geen sociaal experiment’ wilde maken…

Alle Nederlandse multiculturalistische politici, journalisten en opiniemakers brengen hun kinderen naar de witste school die zij voor hun kroost kunnen vinden. Het apartheidsverlangen is hardnekkig. Elke ochtend om kwart over acht staan honderdduizenden progressieven voor de deur van witte scholen. Eigen volk toch liever eerst…

Over komiek Freek de Jonge schrijft hij: ‘Hij noemt PVV’ers erger dan NSB’ers. Maar ook hij kiest voor zorgeloos allochtoonvrij wonen. Hij resideert in een Truman Show en houdt domicilie in Muiderberg, waar de bevolkingssamenstelling de indruk wekt te zijn verzorgd door diezelfde NSB.’

Ze komen allemaal langs: Ed van Thijn, Paul Witteman, Marcel van Dam, Boris Dittrich, Adriaan van Dis, Pia Dijkstra, Maartje van Weegen, bekende Nederlanders die het ANC openlijk steunden.

Bosma: “Ik heb maanden in het archief van het IISG in Zeeburg gezeten. Je hoefde maar een doos te openen of er kwam weer een Bekende Nederlander uit rollen.”

Wat is de mooiste leuze die u voor Geert Wilders heeft bedacht?
“Leugen?”

 

  • Reacties

  • Hybridetrekker | 14/06/15 om 06:49

    Afgebrand door ‘maar dat is bekend’? Mwoh.
    Enfin, gelukkig neemt niemand hem echt serieus.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen