Aan goed doel 

Top ABN Amro geeft deeltje salaris weg

Nou nee, vals persbericht, klakkeloos overgenomen door ANP en gepubliceerd op ondermeer Nu.nl en Elsevier.nl

“door ANP 8 mei 2015

AMSTERDAM (ANP) – ABN AMRO gaat een deel van het salaris van haar bestuurders doneren aan maatschappelijke organisaties of doelen, zoals sportclubs of projecten op het gebied van onderwijs en innovatie. Dat maakte de bank vrijdag bekend.

Bestuurders van de bank zullen 1,7 procent van hun basissalaris afstaan aan de goede doelen. Als eerste initiatief steunt de bank een tennisproject in Amstelveen waarbij jongeren uit het naburige Amsterdam West de gelegenheid krijgen om gebruik te maken van de expertise en faciliteiten van de Amstelveense vereniging. De eerste honderd jongeren die zich aanmelden bij de club zullen daarnaast een jaar lang gratis lid zijn.

ABN AMRO hoopt met de geste van de bestuurders in te spelen op de verwachtingen die de samenleving heeft van de financiële sector. De bank zag onlangs af van een loonsverhoging van 100.000 euro voor zes bestuurders nadat daarover grote maatschappelijke verontwaardiging ontstond. Ook werd de beoogde beursgang van de bank uitgesteld vanwege de kwestie.”

Zat satirisch tv-programma RamBam achter de hoax?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen