The Whole Pantry app 

Kankerleugen

Gezond eten hielp. De Australische Belle Gibson van een hersentumor af. De wereld wilde het te graag geloven.

In 2009 een hersentumor. Nog vier maanden te leven. Chemo en bestraling? Nee, zuurstoftherapie, darmspoelingen en zware diëten. Verdomd zeg, kanker foetsie.

Jubel voor Belle Gibson die ruim een miljoen verdiende met The Whole Pantry app, goed voor 300.000 downloads. En ze had op Instagram 200.000 volgers. Ach, wat een heerlijk verhaal, goed voor een boek.

De Australische Elle publiceerde in december 2014 “‘The Most Inspiring Woman You’ve Met This Year’, inmiddels vervangen door een tragische  schuldbekentenis.

Door een anonieme brief met de bewerking dat Gibson een levenlang liegt. “Ze raakte zo verstrikt in haar eigen leugens in Brisbane, dat ze naar Melbourne verhuisde om daar opnieuw een leven vol leugens te beginnen – ‘de kankerleugen’ dit keer.”

Gelogen over donaties, haar hele boek is verzonnen. Om nog maar niet te spreken van degenen die stierven door Gibsons adviezen op te volgen. Een klassieker.

Zieke geest? Geldt net zo goed voor de imbecielen die het verhaal klakkeloos geloofden, maar het volk wil bedrogen worden. Doe dan niet veraontwaardigd. Met Belle is het wellicht goed om de uitgever en alle domme journalisten een poosje op te sluiten?

  • Reacties

  • Noke | 19/04/15 om 09:58

    de ‘bewerking’ dat ze een levenlang ‘lieft’ zal wel
    ‘bewering’ en ‘liegt’moeten zijn neem ik aan ? ;-)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen