Jeukende vingers 

Boudewijn Poelmann

Medeoprichter Postcodeloterij kan belofte onafhankelijkheid aan auteur van geschiedenisboek niet houden. Hij krijgt wel steun.

Gelezen: NRC Handelsblad, Volkskrant

Boudewijn Poelmann beloofde volledige toegang tot alle benodigde informatie en geen bemoeienis met de inhoud van het boek over de geschiedenis van zijn Postcodeloterij.

In de epiloog van het nu verschenen De mannen van de droomfabriek beschrijft journalist Ineke Holtwijk hoe die beloften gebroken werden.

Holtwijk, die 65.000 euro ontving voor het werk, kreeg geen toegang tot oude jaarrekeningen zodat ze niet kon melden hoeveel miljoenen de oprichters zelf hielden van de opbrengsten. Ook mocht Holtwijk niet weten hoeveel reclamebrieven de Postcodeloterij verstuurt, vanwege het groen-imago.

De baas vond het boek te negatief en liet dit weten. “Boudewijn had kritiek op van alles. (…) Allerlei onderzochte feiten noemde hij ‘kul’ en onjuist.” Holtwijk kreeg het manuscript vol aanpassingen terug. Poelmann had, schrijft ze, ook 27 citaten van anderen aangepast. Zij is daarmee uiteraaard niet akkoord gegaan.

Poelmanns kritiek op de inhoud leidde toe disputen over interviewteksten met de accountant van de loterij, Joop van den Ende en Derk Sauer. Ze betreurden hun bijdragen die ze eerder goedkeurden. Waar ging het fout?

  • Reacties

  • Arno | 27/03/15 om 17:00

    Die Poelmann is niet fris. Zegt bijvoorbeeld ik heb nooit een nieuwe auto gekocht. Want hij is geen patser. Maar hij kocht wel een bootje van 24 miljoen nieuw. Die jaknikkers om hem heen zijn niet veel beter.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen