Collateral damage 

Ballen in de boom

Lekker: pooier vangen.
Gelezen: Volkskrant 5 november 2014

SBS-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegemen heeft een pizzabezorger uit Rucphen, aan het werk in Sint Willebrord, ten onrechte bestempeld als pooier van een minderjarige prostituee.

Hij was onherkenbaar gemaakt, maar in het dorp toch snel getraceerd. Dat werkt dus niet. Hij ontving bedreigingen: “Moeders wilden mijn ballen aan een boom hangen, als ik in de buurt kwam van hun dochters.”

Er volgde een rectificatie: “In de uitzending van 26 oktober jl. lieten we zien hoe een 16 jarig meisje in Breda als prostituee werkte. We hebben daarna een man uit Ruchphen in beeld gebracht die werkte in een pizzeria in het dorp Sint Willibrord en hebben ten onrechte gemeld dat het hier ging om de pooier van dit meisje. We betreuren dit ten zeerste.

Door onderzoek van Undercover in Nederland zijn eerder wel de juiste gegevens van zowel het minderjarige meisje als de vermoedelijke pooier aan de politie overhandigd waarna het minderjarige meisje in veiligheid is gebracht en de vermoedelijke pooier werd aangehouden. Hij moet in januari voorkomen en wordt verdacht van mensenhandel.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen