Toch gejokt over telefoontje als rechter in Chipshol-zaak 

Hans Westenberg

Drie keer is scheepsrecht. In beroep wordt Westenberg alsnog een leugenaar. Om met Toren C te spreken: dat wordt betalen.


Gelezen: Uitspraak rechtbank Amsterdam, NRC 25 september 2014

 

In vervolg op de eerdere vrijspraak:

Ex-vicepresident van de rechtbank in Den Haag Hans Westenberg heeft ‘bewust onwaarheid’ gesproken over het telefoontje dat hij in 1994 pleegde met advocaat Hugo Smit van projectontwikkelaar Chipshol.

Dat is ‘misbruik van bevoegdheid’ en dat is ‘onrechtmatig jegens Smit’. Het is ook „aannemelijk” dat Smit door het liegen van Westenberg reputatieschade heeft geleden. Dus kan Smit schade vorderen. Hij vraagt slechts 3,7 miljoen euro, een aardige pensioenvoorziening zullen we maar zeggen.

In het boek Topadvocatuur van Micha Kat (2004) vertelde Smit over het telefoontje. Westenberg daagde Smit daarop voor de rechter, want ontkende te hebben gebeld. In 2008 won Westenberg de rechtszaak, maar hij verloor in hoger beroep.

Voor de rechtbank Amsterdam slaagde Westenberg er niet in om tegenbewijs te leveren. Alleen kon hij blijven volhouden dat hij Smit niet vroeg om te stoppen met de rechtszaak voor Chipshol.

Dat wordt betalen voor mijnheer Hans:

 • Reacties

 • Igor Mortis | 01/10/14 om 07:09

  Het is nu toch wel duidelijk hoe corrupt de Nederlandse rechtsstaat is.
  Dat die twee (Westenberg en Kalbsfleisch) zo schuldig zijn als de pest is ieder weldenkend mens wel duidelijk!
  Westenberg schijnt geroepen te hebben: ‘als ik veroordeelt wordt hang ik iedereen op!’
  En zie, ze zijn allebei vrijgesproken door collega Krul of Krol of hoe dat hondsvot ook mag heten.
  Opvallend is dat geen enkele rechter tegen dit doorgestoken kaartspel heeft geprotesteerd, dat zegt wel iets over de integriteit van dat volkje!
  Allemaal opgelucht zeker? Allemaal wat te verbergen zeker?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen