De leugen als stunt, waarom ook niet, joh: 

Peter van Noordanus

Bij de burgemeester van Tilburg kun je terecht voor een geintje.

Gelezen: Brabants Dagblad,
Nu.nl

Uit het BD van 18 juni 2014:
“Een volledig omheinde wijk waar homoseksuelen, biseksuelen en transgenders veilig kunnen wonen. Tilburg zou met deze Gay Village de Nederlandse primeur krijgen.
Projectontwikkelaar Blauwhoed wil op het MOB-complex aan de noordkant van Tilburg zo’n wijkje ontwikkelen. Onderzoek moet uitwijzen of er genoeg belangstelling voor is. De homoseksuele gemeenschap in Nederland reageert verdeeld op het plan voor Gay Village.
Amsterdam heeft al een verzorgingstehuis voor homoseksuelen. In Amerikaanse staten als Florida en Alabama zijn al besloten Gay Villages, ook in Frankrijk werd vorig jaar een plan gelanceerd.
Gedeputeerde Yves de Boer van de provincie, eigenaar van het terrein, ontkent dat er een overeenkomst is. “‘We hebben slechts één keer een oriënterend gesprek gehad. Er zijn ook drie leisurepartijen die interesse in het MOB-complex hebben. We willen ervan af, maar haast is niet maatgevend.”
Het Tilburgse raadslid Hans Smolders roept het Tilburgse college in een open brief op ‘per direct openlijk afstand te nemen van het plan’. Burgemeester Noordanus zegt op de site van Gay Village dat dat welkom is in zijn stad.”

Niet waar, grap Stichting Roze Maandag, projectontwikkelaars Blauwhoed en LBB Naber Makelaars. “’We kregen een hoop negatieve reacties en daar hoopten we ook op. Het was een statement tegen intolerantie naar de gay gemeenschap in Nederland.”

En zoals onze vaste lezers weten: een eerste leugen wordt vrijwel altijd door een tweede gevolgd: Burgemeester Peter van Noordanus van Tilburg ‘had niet verwacht’ dat actie rondom de aparte wijk voor homoseksuelen in Tilburg tot zo veel aandacht van de media zou leiden.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen