Vader en kind mishandeld 

Corine de Ruiter

Hoogleraar die veel ontmaskerde, ging zelf in de fout in een vechtscheiding.

Hoogleraar forensische psychologie aan de Universiteit Maastricht Corine de Ruiter
is door het Medisch Tuchtcollege berispt omdat zij met haar gedrag en advies een echtscheiding mede heeft doen escaleren. Ze gaat in beroep.

Ze nam valse beschuldigingen van een moeder die beweerde dat haar ex-man hun zoon heeft mishandeld en misbruikt, zonder wederhoor op in een rapport.
Volgens het medisch tuchtcollege heeft de De Ruiter zich in haar rapportage geheel met de moeder loeder vereenzelvigd en niet de moeite genomen om de vader en het kind te spreken.
De Ruiter schreef dat er “…frequente en serieuze aanwijzingen zijn voor het bestaan van een ernstig vermoeden van meerdere vormen van kindermishandeling in deze zaak. Meer specifiek gaat het om signalen van seksueel misbruik, lichamelijke mishandeling en lichamelijke en emotionele verwaarlozing.”
De Ruiter bewijst tienduizenden kinderen die mishandeld zijn en worden doordat ze één van de ouders niet meer mogen zien hiermee een dienst. De leugens komen beter aan het licht. Hiervoor verdient Corine, naast ontslag, ook een lintje.

  • Reacties

  • Wouter Palm | 19/05/14 om 23:52

    Hermans beschreef het al in ‘Onder Professoren’ het zijn net gewone mensen.

  • Fulps Valstar | 23/05/14 om 10:13

    Een lintje? Ik zou eerder denken aan een vetleren medaille.

  • Wijsneus | 31/07/14 om 18:01

    Inderdaad Wouter, het gevaar van beroepsdeformatie geldt ook hier, daarmee niet gezegd dat ze daarmee de plank volledig mis zou slaan, want zeg nu eerlijk zit ze er nu zo naast om Yoran een psychopaat te noemen, en beantwoordt deze vraag alleen als je weet hoe een psychopaat te werk gaat. Zit ze er langs om Volkert van der G. een persoon in het autistisch spectrum te noemen, zonder ze ooit te hebben ontmoet? Welnee het is haar vak en gedrag is wat telt. Heeft zij zelf enkele narcistische kenmerken, ja wellicht, het is mooie vrouw, intelligent, gedreven. Zolang ze zich ervan bewust is en haar uitspraken weet te staven zonder de mening van leken hier, zeg ik ‘you go girl!’ slappehap hier in Nederland.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen