Juist gehandeld, vindt rechter 

Rotterdam fout tegenover klokkenluider

Mijnheer Aboutaleb en consorten van de PvdA hadden hun ambtenaar niet zo honds mogen behandelen.

Gelezen: Uitspraak kort geding, NRC

Het strafontslag van de ambtenaar die informatie over de Rotterdamse moskee-internaten lekte, is onterecht. Als klokkenluider geniet hij bescherming, zo oordeelde voorzieningenrechter mr. L.A.C. van Nifterick gisteren.

De uitspraak betekent belangrijke jurisprudentie in de strijd tussen geheimhouding op het werk en openbaarmaking van misstanden.

Volgens de rechter mocht de ambtenaar vertrouwelijke documenten verstrekken aan NRC, radio rijnmond enh Nieuwsuur over een illegaal en slecht onderhouden moskee-internaat in deelgemeente Feijenoord. Hij moest zich verweren tegen de PvdA die hem tegenhield bij het uitvoeren van zijn werk.

Met de geheime bandopnames van vergaderingen en verstrekking aan de media ging hij volgens de rechter te ver want misstanden waren toen al onthuld. Maar ontslag is hiervoor een te zware straf.

  • Reacties

  • José | 08/02/14 om 09:47

    Goede uitspraak. Had ook niet anders verwacht. Hoop dat de ambtenaar spoedig een andere baan zal worden aangeboden. Wens hem daar veel sterkte mee.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen