Turken doen niet mee 

Wederom geen vervolging Demmink

Geen bewijs dat hij in Turkije was in ’96.

Het Openbaar Ministerie zal Joris Demmink niet vervolgen op grond van de aangiften van twee Turkse mannen wegens kindermisbruik in 1996 in Turkije.

Het OM vond geen bewijs gevonden dat Demmink destijds in Turkije was, zo is tijdens een besloten zitting bij het gerechtshof in Arnhem maandag verteld door advocaat-generaal Gerard Sta.

Er is geen bewijs van welke agenda ook, evenmin van de Turkse officier
van justitie die zei dat Demmink in 1996 in Turkije verbleef. Noch bevestigden de Turken dat er een lijstje met in- en uitreisdata over te leggen is. Dat lijstje toonde advocate Adèle van der Plas die strijdt voor de zaak.

Van der Plas probeert nu met een artikel 12-procedure alsnog vervolging af te dwingen, want ze vindt het onderzoek van het OM onvoldoende. “Ik
geloof dit niet meer. Er worden continu pogingen gedaan om alles te verdoezelen”, zei ze tegen de Volkskrant.

Demmink reisde volgens haar op een diplomatiek paspoort, en werd
aan de grens dus anders behandeld. De Turkse geheime dienst weet van alles en ze meent dat die het OM ook de informatie wil verstrekken

Haar uiteindelijke doel is herziening van de levenslang gevangenisstraf voor veroordeelde drugshandelaar Hüseyin Baybasin. Die zou veroordeeld zijn door justitie in Nederland omdat Demmink voor de Turken chantabel was vanwege zijn pedofilie. Turkije wilde de Koerd Baybasin achter slot en grendel.

Ook in februari 2012 besloot het OM om na aangiften Demmink niet te vervolgen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen