Geld op de wonden 

Wasenaars gedoe kost nog inwoners 150.000 euro

Seksopmerkingen leveren Mary Jo van de Velde ‘posttraumatische stressstoornis’ en geld op. En kost per inwoner 7,50 euro


De gemeente Wassenaar betaalt 150.000 euro aan drie raadsleden en een wethouder om een einde te maken aan het gedoe over seksopmerkingen na een vergadering in het gemeentehuis.

Het geld in deze ‘de Wassenaarse seksrel’ ofwel ‘de kwestie
Wassenaarse nazit’ van 20 februari 2011 gaat naar:

VVD-wethouder Henk de Greef die de seksueel intimiderende uitspraken deed en juridische kosten maakte: 31.000 euro

Raadslid Mary Jo van de Velde die ze incasseerde en er niet tegen kon en is gediagnosticeerd met een ‘posttraumatische stressstoornis, kreeg met mederaadsleden Ben Paulides en Henk de Vries 112.000 euro voor juridische kosten en vergoedingen voor onder meer geleden reputatieschade.

Eerder al kostte de zaak voor Wassenaar geld aan het onderzoek van Bing (33.000 euro) en de gang naar de tuchtrechter (19.000 euro). De gemeente deed aangiste Van de Velde wegens smaad, zijzelf deed aangifte van seksuele intimidatie. Het OM heeft beide aangiften geseponeerd.

Een onderzoek door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) pleitte de wethouder vrij. Wel is later accountant Jaap ten Wolde, die het onderzoek namens Bing uitvoerde, door de Accountantskamer tuchtrechtelijk veroordeeld. Hij concludeerde al te gemakkelijk dat het ging om een hoop gezeur, veroorzaakt door te veel drankgebruik.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen