Absoluut onderscheid in humor 

Maxim Februari fileert Youp

Van ’t Hek meent dat hij met beledigingen geestiger is dan Gordon. Is dat zo?

Gelezen: NRC Handelsblad, 9 december 2013

In de column Gordon Sanitaire IN NRC Handelsblad van 30 november 2013 schreef de heer Van ’t Hek ten einde zich te onderscheiden van de Chinezengrapjes van ene Gordon en een negergrap van de heer Spijkerman, beiden in RTL-programma’s:

“Echte humor kent in mijn ogen geen grenzen, maar dan moet het wel humor zijn. En wat dat is? Geen idee. Ik probeer elke avond ook maar wat. Gelukkig zijn er al jaren genoeg mensen die vrolijk van me worden.
En daarbij moet je niet te veel over humor praten. Je moet het gewoon doen. Je gaat op een podium staan en vertelt een goed verhaal met een stuk of wat grappen. En die mogen hartstikke racistisch zijn. Als ze maar leuk zijn en de homoseksuele negers en Chinezen er zelf ook om kunnen lachen. Dat is de voorwaarde.”

A ha, het criterium voor onderscheid tussen goede en slechte humor is vastgelegd. Een week eerder schreef de heer Van ’t hek in zijn column enige humor waar de gewraakte groep vast om kon lachen: “Ooit stond een dampende meute krijsende jonge meiden hen overal in de wereld op te wachten en nu hangt er een handjevol schele tenaladies uit de overgangsklasse voor hun hotel. Dat zien die Backstreet Boys zelf natuurlijk ook vanuit hun hotelsuites.”

Maxim Februari vandaag in NRC handelsblad: “…ik heb me laten vertellen dat een dergelijke omschrijving door de krantenlezende elite wordt geapprecieerd als uitermate geestig. Heel anders dan de platte ongein van die volksjongen van een Gordon, die het waagt iemand op zijn Chinese afkomst aan te spreken. Lachen om Chinezen? Ordinair racisme van de commerciëlen. Lachen om vrouwen in de overgang? Beschaafd vermaak onder de betere kringen.”

Nog eentje dan, en voortaan Maxim Februari lezen. Over Gordon Schreef de heer Van ‘Hek: “Reetridder”. Maxim”Zeg je het op RTL, dan is het schandelijk vulgair. Zet je het in de NRC, dan is het opeens vlijmscherpe satire.”

(Andere kant: als de opposanten van de RTL-humor de dienst gaan uitmaken, kunnen we vele komedianten, zoals Hans Teeuwen, beter naar Noord-Korea deporteren.)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen