Slachtoffer klaagt aan 

Liegen uit lafheid

Bang voor de volgende klap van Badr. H.

Gelezen: Trouw

Koen Everink heeft geen illusie dat het werkelijke verhaal over zijn mishandeling in een skybox in de Amsterdamse Arena ooit wordt verteld. Dat blijkt uit zijn slachtofferverklaring die gisteren bij het proces tegen de verdachten Badr Hari en Ferhat Y. werd voorgelezen.

“Alle betrokkenen zijn te laf om het echte verhaal te vertellen. Schaam jullie.” Getuigen verklaren veel, maar wijzen nooit duidelijk een verantwoordelijke aan voor de klappen die Everink op zijn hoofd kreeg en de trappen tegen zijn been waardoor de voet zo ongeveer naast het been kwam te liggen.

 • Reacties

 • vanhetgoor | 12/11/13 om 13:13

  Zolang er geld verdiend wordt aan het tonen van het in elkaar meppen van de tegenstander, zolang zal men niet vrijuit spreken over dit soort misstanden.

  RTL-7 had laatst een uitzending met een gevecht van Badr H. Naar het schijnt is daar voor de uitzendrechten een aardige bom duiten neergelegd, en de kijkers, en de adverteerders die zijn daar verantwoordelijk voor.

  Het is voor de commercie bijzaak dat er dan dus daarom ongeleide projectielen rondlopen die als gevolg van drogerende middelen van voren niet meer weten of ze van achteren nog leven! Feitelijk zijn die commerciële motieven, de adverteerders en het volk dat zich verlekkerd aan Privé, Nieuwe Revu (zolang die nog bestaat) en RTL-7 de werkelijke schuldigen. Zonder de miljoenen die in de zak gestopt worden van een geestelijk wangedrocht zijn er geen ‘wedstrijden’ te zien van elkaar afranselende mannen. Is wel eens onderzocht wat de relatie is tussen homoseksuele erotiek en vechtsporten waarbij zwaar lichamelijk letsel een mogelijkheid is? Nee, hè! Dat is niet onderzocht, en toch heb ik het vermoeden dat al die keurige mannetjes die ‘s-avonds naar RTL-7 kijken ook wel een beetje geilen op die stoere zwetende mannenlijven, mannen die aan elkaar zitten op TV, veilig op afstand.

  Ik heb die zogenaamde wedstrijd van Badr H. niet gezien, ik pas ervoor om mede-schuldig te worden aan mishandeling van een toevallige omstander. De spierversterkende middelen hebben als bijwerking dat mensen zo gek als een aap worden, dat is algemeen bekend. Wat mij wel grappig zou lijken is om dat soort mensen eens op te sluiten met Badr H. En dan Badr H. een volle bus met spierversterkende middelen geven. Alle kijkers van RTL-7 of alleen de directeur daar van, dat is ook goed. Kijken hoeveel er van over blijft, alleen maar verliezers.

  Overigens hoeft Badr. H. niet verrast te zijn als hij zelf een keer een eindafrekening krijgt. Hij hoeft maar een keer de verkeerde af te rossen en hem wacht het zelfde als zovelen voor hem, namelijk gaan zwemmen met betonnen schoenen zoals die kickboxer André Brilleman of een ander met een zeer ontvlambaar karakter als Cor van Hout. Er is vast wil iemand die de straten en de pleinen, de café’s en de Arena veiliger wil maken. Ik denk dat de mishandeling van Estelle Cruijf het omslagpunt voor Badr. H. zal zijn, er zijn voldoende mensen met geld die er dan voor willen zorgen dat het niet meer zal gebeuren. En het is niet de vraag of Estelle Cruijf mishandeld zal gaan worden, maar alleen een WANNEER! Ooit een geestelijk volwassen en stabiele kickboxer gezien? Nee toch? Ze worden allemaal opgefokt door de chemische middelen, en met trainen krijgen ze geen spieren. Over twee of drie jaar horen we niets meer van Badr H. want hij is al aardig over de top en voor een kickboxer is hij al erg oud geworden.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen