Medical Knowledge Institute 

Doctor Harold Robles

Weer gedoe over strijkstok. Wat maakt het uit?

Gelezen: De Stentor en reactie Robles

Harold Robles, oud-president van de charitatieve Stichting MKI, is opgestapt, nadat hij door het bestuur is beschuldigd van oneigenlijk gebruik van stichtingsgelden, misbruik van academische titels en valsheid in geschrifte. Ten onrechte noemde Robles zich professor, doctor, epidemioloog en zelfs jonkheer. Ook pronkte hij met opleidingen die hij zou hebben genoten.

MKI, dat zich inzet voor de preventie van ziekten in Afrikaanse sloppenwijken, is met ongeveer twee ton aan donaties per jaar een relatief kleine instelling. Voorzitter Cees Boonen had onderzoek laten doen naar de financiële gangen van Robles en kwam tot de conclusie dat hij en zijn vrouw in tweeënhalf jaar 170.000 euro hadden gedeclareerd. Terwijl Robles zich naar buiten toe afzette tegen verkwisting door goede doelen.

Niet waar, zegt Robles. Zijn opponenten verkwisten geld om hem het leven zuur te maken. Lekker modder gooien. De Stenror zelf heeft meegewerkt aan het sprookje.

Uit de Stentor:
Volgens het MKI-bestuur is jouw declaratiegedrag in strijd met de statuten en de missie van MKI en bovendien moreel onaanvaardbaar. Ben je het daarmee eens?

Nee. Alle declaraties zijn beoordeeld en goedgekeurd door penningmeester Bas van Wersch. Er is geen sprake van dat e.e.a in strijd is met de statuten van MKI of met ANBI-reglementen. Ik heb nooit salaris van MKI ontvangen.

Waarom heb je je laten voorstaan op allerlei academische titels?

Men kan een doctorstitel verwerven door wetenschappelijke, maar ook door maatschappelijke verdiensten. Op grond van mijn humanitaire werk heb ik door de jaren heen twee eredoctoraten mogen ontvangen; Doctor in Humane Letters op 30 juni 1996 van het Albertus Magnus College in New Haven, Connecticut en één op 23 mei 2010, Doctor of Public Health aan het American International College in Springfield, Massachussetts. Op grond daarvan mag ik mij overal ter wereld dr h.c. (honoris causa) noemen. Er is dus geen sprake van misbruik van een titel.

 • Reacties

 • adriaanse | 16/09/13 om 17:50

  bij verder zoeken zal er nog meer boven water komen dat weet ik zeker ,heb dit al jaren verkondigt,[alle stichtingen
  waar hij wat te vertellen had

 • mandela rip | 16/12/13 om 14:26

  Harold Robles is een man met het hart op de goede plaats.

 • Mohan de Bie | 13/10/18 om 21:49

  Zit nu ook in de begrafeniszorg. Ja, de schoorsteen moet roken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen