Goede doel voor de spiegel 

Coen van Veenendaal

Oprichter Alpe d’Huzes declareerde 160.000 euro management fee en streek totaal 215.000 euro op. Zo fout was dat niet.

Gelezen: NRC,bestuur Alpe d’Huzes

Coen van Veenendaal, bedenker en chef van fondsenwerving Alpe d’Huzes, bracht in één jaar 160.000 euro aan management fees in rekening.

Dat is een schijntje vergeleken met de 100 miljoen opbrengst voor de Kankerbestrijding van mensen die zichzelf tot het uiterste geven voor het goede doel en belangstelling kopen door een berg op te fietsen. 100 miljoen, wat doe je daarmee?

Het bestuur van Alpe d’Huzes legt uit dat er ook geld ging naar een project van Van Veenendaal:
“In diverse media zijn berichten verschenen over een bedrag van 160 duizend euro dat een van de oprichters van Alpe d’HuZes, Coen van Veenendaal, heeft gedeclareerd voor werkzaamheden voor de stichting Inspire2Live. Het ontvangen van geld voor werkzaamheden is in strijd met het strikte antistrijkstokbeleid van de stichting Alpe d’HuZes.

Uit de jaarstukken van de Stichting Inspire2Live die onlangs op hun site zijn gepubliceerd blijkt het totaalbedrag dat Coen van Veenendaal ontvangen heeft voor zijn werkzaamheden 215.801 euro te bedragen.

Het bestuur van Alpe d’HuZes distantieert zich van de keuze van Coen van Veenendaal en Inspire2Live om Van Veenendaal werkzaamheden tegen betaling uit te laten voeren. Inspire2Live had zich moeten realiseren dat het moreel onwenselijk is als een van de oprichters van Alpe d’HuZes betaalde werkzaamheden verricht.”

Aaanvulling:
In de uitzending van Medialogica van 2 april 2014 is duidelijk gemaakt hoe de vork in de steel zat. Van Veenendaal is onterecht als boef afgeschilderd.

 • Reacties

 • Agaath | 03/04/14 om 13:09

  Ik neem aan dat leugens.nl en Peter Olsthoorn ook naar de uitzending van Medialogica van 2 april 2014 hebben gekeken.
  En ik neem aan dat bovenstaande tekst wordt aangepast cq aangevuld….

 • AOV | 06/04/14 om 01:18

  Aangezien mensen, waaronder een bestuur van een kankerfonds zijn eigen medewerker onterecht beschuldigd heeft, zoals nu is gebleken en zijn excuses niet massaal zijn aangeboden aan Coen van Veenendaal, heb ik mijn inzet voor mensen en kinderen met kanker volledig stopgezet.
  Zo zijn er mensen, die zich helemaal heeft ingezet en wiens naam en bedrijf voor nog geen € 50,00 euro geheel kapotgemaakt en blijvend is afgeschilderd als oplichter,terwijl hij juist die persoon van de ellende heeft verlost en beter heeft gemaakt.
  Walgelijk.

 • Peter Olsthoorn | 09/04/14 om 17:57

  @anonieme agaath: je hebt gelijk, aanvulling gemaakt

 • coen van veenendaal | 14/09/17 om 13:37

  Peter, ik had deze site nooit gezien (in 2013 had ik wel andere zaken aan mijn hoofd ;-) ). Maar alsnog een gemeend dankjewel voor het correct verwoorden van de situatie. Je hebt je aan de feiten gehouden en dat zouden er meer moeten doen. De aanvulling van de Medialogica uitzending hebben het beeld compleet gemaakt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen