Met de kennis van toen, of nu 

Icedome begroting

Met discutabele begroting wordt traditie Thialf de das omgedaan.

Gelezen: NRC, Volkskrant

De financiële onderbouwing van Icedome Almere, gekozen als internationale schaatshal door de KNSB onder en NOC*NSF, is volgens deskundigen en niet-deskundigen irreéel.

De bouw van Icedome kost naar schatting 183 miljoen euro, goed voor jaarlijks zo’n 18 miljoen aan rente- en aflossing.

Initiatiefnemer Folkert Buiter schermt met ‘tachtig à negentig’ intentieverklaringen van bedrijven die willen investeren in Icedome, maar noemt geen namen. Hij zegt dat het gaat om een bedrag om Icedome wel ‘vierenhalf keer’ te financieren, dus zo’n 800 miljoen euro

Begrote inkomsten per jaar:
Sponsoring: 4 miljoen euro;
Horeca: 3 miljoen;
Entreekaartjes: 4,5 miljoen;
Evenementen: 1,5 miljoen.

  • Reacties

  • sportincubator | 24/08/13 om 21:37

    Het gehele Icedome initiatief hangt van toegezegde intentieverklaringen aan elkaar. Dat is leuk voor scouting Nederland.. niet voor Nederland bv met de uitgeroepen behoefte nu echt weer eens een grote mensen project met internationale allure te gaan uitvoeren. Het Transportium luistert aandachtig wanneer de competitie staat te schreeuwen. Het Transportium heeft haar bedrijfsplan al een tijdje klaar. En dan bedoel ik: echt klaar, dus alles met eigen geld! De schrijvers daarvan zijn ondernemers met reputatie. Zo\’n project heeft Nederland bv nodig. Het is 5 voor twaalf met vooral de mineurstemming in ons land. Mijnheer D. Terpstra: denk en handel alstublieft als een groot ondernemer en ga voor het Transportium in combinatie met Thialf. Dat is 1 + 1 >3.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen