Zonder fouten, een economisch genie 

Sweder van Wijnbergen

Had het steeds geheel bij het rechte eind. Toch?

Gelezen: Follow The Money

Jesse Frederik, in de Volkskrant van 1 juni 2013: “Ondanks zijn hoge mate van bekwaamheid had Van Wijnbergen tijdens de kredietcrisis veel dubieuze duiding gedebiteerd. Althans, dat vond ik. Van Wijnbergen zelf bleek daar duidelijk anders over te denken.

De paniek op de beurs was ‘pure hysterie’, zei Van Wijnbergen eind 2007 in het Algemeen Dagblad aan de vooravond van de diepste financiële crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. ‘Het is een mooie tijd om goedkoop aandelen te kopen. Dat zou ik nu doen’, zo adviseerde hij. De Nederlandse beurs staat inmiddels, zes jaar later, nog steeds een kleine 30 procent lager dan in 2007. In hetzelfde artikel duidde hij de Nederlandse gevolgen van de woningmarktcrisis in de Verenigde Staten. ‘Nederlandse banken bezitten bijna geen hypotheekleningen uit de VS of daarvan afgeleide producten’, wist de professor.

Op het eerste gezicht een flinke misser. Maar niet volgens Van Wijnbergen. ‘Ik had gewoon gelijk’, oordeelde hij in een reactie….”

Verder lezen in genoemde bron, over een jonge journalist met een goed werkend geheugen en een Volkskrant die buigt voor de power play van een vermaard econoom.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen